fredag 25 september 2009

Vecka 39


Hej!
Denna vecka började med en utflykt till närmaste skog där vi tittade på vilka träd som fanns. Vi fick lära oss om björk, asp, lönn, rönn, ek, gran och tall. Alla barnen delade in sig i grupper och fick välja ett lövträd som de ska följa hur de förändras genom årstiderna. Sen blev det lek i en lekpark och det viktigaste av allt: äta sin frukt.

I onsdags hade vi ett matte och svenskapass i halvgrupp. I svenskan fortsätter via att rimma, arbeta i Trulleboken och färglägga troll. I matten hade vår lärarpraktikant Anna-Maria en lektion i olika begrepp som är bra att kunna i matematiken.

Efter de passen sprang/joggade/gick vi "Skoljoggen" som är ett sätt att samla in pengar till Barncancerfonden. Vår klass fick ihop 190 kr. Bra.

I går började vi med ett redskapsgymnastikpass på idrottslektionen med Lasse, Nina och några 3:or som fick vara med och leda lektionen. Sen blev det halvklasspass med Eva som hade avslappning och Håkan som pratade om bokstaven B.

Idag fredag har vi just nu börjat med ett trafiktema där vi fått rita något om hur vår skolväg ser ut. Dessa teckningar ska vi skicka in till "Trafikalendern" som då är med i en tävling med en massa priser. Alla barn som ritar kommer att få en reflex så småningom.

Ja, detta var lite hur denna vecka såg ut i F-klassen.

Trevlig helg
Nina och Hasse

torsdag 24 september 2009

Nu börjar vi blogga.