fredag 12 mars 2010

Vecka 10

Veckan startade med ett besök av Bibbi som är tandsköterska på folktandvården. Hon berättade hur viktigt det är att borsta tänderna minst 2 ggr per dag. På morgonen efter frukost och innan man går och lägger sig. Helst ska en vuxen borsta barnens tänder upp till 10-12 årsåldern. Hon visade också hur man borstar tänderna..........

...........att man gnuggar med små rörelser mot tänder och tandkött och att det är viktigt med tänderna längst bak eftersom det är så svårt att komma åt där. Då måste man gapa stort.



Tänderna gillar att vila från mat och dryck, så man bör inte äta mer än 5-6 ggr per dag.



Alla barnen fick välja en varsin tandborste som de får ta hem. De barn som inte var här i måndags har också fått en tandborste som ligger i deras korg.



I faddergrupperna byggde varje barn en varsin skulptur av trästickor.


Det ska vi fortsätta med flera gånger. Så småningom ska vi sätta ihop allas konstverk till ett enda per grupp och till sist ett enda på hela Galaxen. Det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut.








Denna vecka har vi fått en Active Boardtavla installerad. Det är en interaktiv tavla som sköts från datorn och kan visa allt man gör på datorn och lite till. Den har vi längtat efter länge och idag, fredag använde vi den för första gången. Vi såg en film om bl.a. grisar och får............

.............och sen färglade vi en bild om dessa djur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar