måndag 12 oktober 2009

Vecka 41

Den sedvanliga utflykten gick denna gång till skogen mellan Koriandergränd och Krusboda. Där fick barnen uppdrag som handlade mycket om barrträden och dess barr och kottar. Vi lekte en lek som heter "Alla ekorrar byter bo".

På tisdagen fortsatte vi med att göra löv på datorn och trycka löv på papper.




Denna dag satte vi i gång arbetet i våra faddergrupper. Varje faddergrupp består av en vuxen och ca 9 barn från våra 3 klasser på Galaxen (F-klassen, 1:an och 2:an) och vi kommer till att börja med jobba mycket med bild och form. Alla barnen fick presentera sig inför varandra och de har fått måla en varsin sten som senare ska sättas ihop till ett konstverk.

I onsdags var Nina på utbildning och hon ersattes av Bodil, som har jobbat här tidigare men som nu egentligen är pensionär. Vi delade in barnen i 2 grupper och arbetade med formen triangel och läste en flanosaga som heter "Sagan om vanten". Barnen fick sen svara på några frågor för att se om de lyssnat och förstått.

På torsdagen var all fritidspersonal på utbildning och då var det Bodil och Eva som skötte ruljangsen och barnen arbetade med bokstaven D och hade en stunds avslappning.

Sista dagen den här veckan läste Inga-Lill ur "Monstret i skåpet" och vi lekte lekar och hade tid även för fri lek.

2 kommentarer:

  1. Hej det är kul at läsa eran blåg

    SvaraRadera
  2. Eran blogg är jettä finn.

    helsninar cornelia

    SvaraRadera