söndag 18 oktober 2009

Vecka 42

Istället för att gå till skogen gick vi till några av barnen som bor i Granängsringen. De fick berätta om vilka som bor hos dem och vi tog ett kort utanför deras port. Det kommer vi göra några måndagar framöver så att vi till slut har besökt alla i klassen.

I tisdags fortsatte vi i faddergrupperna med att göra statyer av stenarna vi målade förra veckan. Vi lekte också blinkleken eller spökleken som den också kallas.
Vi har arbetat färdigt med löven både i datorn och trycken på papper.
Städa hos våra husdjur vandrande pinnarna och bladen hann vi med. Några lyckades rymma men infångades snabbt och lades tillbaka i terrarierna.

I onsdags fortsatte vi med brandtemat med att barnen fick rita klart teckningar som Ebba hade påbörjat. Hon hade ritat 2 hus på varje teckning till alla 21 barn och barnen fick rita dit poliser, brandbilar och brandmän som bekämpade bränderna i husen.
Vi började också på ett nytt tema: trafiken. Barnen fick färglägga trafikljus och vi pratade mycket om hur man säkert kan ta sig till skolan via tunnlar, broar och övergångsställen.
Vi är också med i utlottningen av fina priser i Trafikkalendern genom att vi skickat in teckningar som handlar om trafiken vi gjort tidigare och genom att rösta på den idrottsstjärna man tycker bäst om. Den som fick flest röster var simmaren Sara Sjöberg med Zlatan på god andra plats.

Torsdagens idrottspass bestod av olika kullekar som svansleken och gammelgäddan och så förstås skepp, land och hav.
Efter det passet gav vi oss iväg till biblioteket i centrum och tittade på 2 kortfilmer om elefanten Babar och Astons stenar. Vi lånade hem några böcker om Babar och även om riktiga elefanter som vi ska läsa senare.
Läsgrupper startade vi denna dag då barnen är indelade i olika grupper med barn från Galaxens alla 3 klasser. De som kan läsa, läser några sidor i en bok för de andra barnen i gruppen som de haft i läxa att öva sig på inför sina föräldrar veckan innan. De som inte kan läsa är i en grupp tillsammans med Nina där hon har högläsning. Just denna dag var det några 2:or som läste högt för F-klassen.

På fredagen blev det som vanligt sagoläsning av Monstret i skåpet och stavelseklappningar av barnens namn. Vi började också med en trivselenkät med barnen som ni föräldrar ska få se resultatet av vid utvecklingssamtalen. Som avslutning på fredagen hade vi sångsamling med de andra 2 klasserna på Galaxen då vi bl.a. sjöng Pippisånger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar