söndag 25 oktober 2009

Vecka 43

Vi startade veckan med "hembesök" till 5 nya barn som också denna gång bor i Granängsringen.
I faddergrupperna på tisdagen målade vi en gemensam teckning medan vi lyssnade på klassisk musik av Grieg.
Vi började skriva "hemliga" sagor på datorn. Hemliga är de för att ingen förstår vad som skrivits om det inte är så att man kommit väldigt långt i skrivutvecklingen. De finns uppsatta på en vägg på avdelningen. För att ni ska kunna läsa sagorna har jag skrivit ner det som barnen har berättat.
På onsdagen fortsatte vi med temat trafiken och barnen fick färglägga trafikskylten "Herr gårman". Visade också att det finns en kvinnlig motsvarighet som börjar sättas upp lite här och var.
I torsdags hade vi idrott som vanligt på morgonen. Vi har läst sagan om elefanten Babar som en fortsättning på förra veckans bio på biblioteket. Och vi kom förstås in på riktiga elefanter där vi i en bok fick lära oss att en elefanthanne väger lika mycket som 80 vuxna människor, 6 bilar eller 1500 katter. Bokstaven E som i elefant har vi också arbetat med.
Läsgrupperna fortsatte vi med efter lunchen.
I fredags hade vi sagoläsande och sångsamling och på eftermiddagen halloweenfirande där barnen fick vara utklädda om de ville och äta och dricka en hel del smått och gott.

Nästa vecka är det höstlov från skolan och många barn är lediga. Återkommer vecka 45.

1 kommentar:

  1. Vad roligt! Jag måste hälsa på er och läsa era hemliga sagor för det låter spännande. Hälsningar från "data Christine"

    SvaraRadera